maanantai 30. heinäkuuta 2012

Tarakkatuunausta, penkinpäällisen vaihto ja alkuperäinen "kattaus"


Jo viime syksynä bongasin Pirkkalan autovahinkokeskuksen moponosalavalta potentiaalisen lisävarusteen, eli KTM 990 SMT mallin tavaratelineen. Super endurossahan ei alunperin ole lainkaan telinettä, vaan takarunkoon on kiinnitetty pari kevytmetallikahvaa. Niihin olin aikaisemmin kiinnittänyt tavaraboksin kiinnityslevyn, mutta set-uppi oli jonkun verran hankala kun esim. satulan irroitus oli tilan ahtauden vuoksi tarkkaa puuhaa. SMT:n tarakka oli siitä hyvä, että taaimmaiset kiinnitysreiät oli valmiiksi sopivassa kohden. Etummaisiin piti tehdä pienet muutospalikat ja lopputuloksesta tuli mielestäni oikein hyvä.

SMT:n tarakkaan saa helposti kiinni boksin kiinnityslevyn ja vaikka se on muovinen, niin silti se tuntuu jämäkältä. Ja mikä parasta, nyt satulan irrotukseen on sopivasti pelivaraa.

Ulkoasu ehostui myös satulan osalta ja alkuperäisten katemuovien osalta. Edellistalven ajelut tekivät hallaa satulan päällisen oranssisille/muovisille sivuosille ja niihin tuli repeämät molemmille puolille. Pakkasessa sivuosat taisivat tulla liian koppuraisiksi. Samalla kun poistin vanhan päällisen, laitoin takaisin aiemmin pois leikkaamani palan alkuperäisestä pehmusteesta ja penkin kovuus/korkeus palautui alkuperäiseksi.

Uusi päällinen ei ole yhtä liukasta materiaalia kuin vanha, vaan enemmän kumimaisempaa. Ihan hyvä niin, se helpottaa pyllyn pysymistä penkissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti