lauantai 29. lokakuuta 2011

Päivämatka Pystikselle 2011

Lauantai aamu valkeni aurinkoisena kostean yön jälkeen. Aamun lämpötila huiteli Tampereella neljän asteen tuntumassa ja keli oli ajankohtaan nähden hyvä pienelle syyspöräytykselle. Jonkin aikaa oli jo mielessä siintänyt Etelän Pystymettä -tapahtumaan edes jollain tavalla osallistuminen ja nyt tilaisuuden tulle siihen mahdollisuuteen piti tarttua.

Reittiä ei tullut suunniteltua alkuunkaan. On jopa mukavaa vaan naputella kohdepaikka navigaattoriin, sitten auringosta suuntaa arvuuttelemalla valita sopivia teitä ja antaa navigaattorin nevoa oikeat risteykset. Aikaa oli sen verran rajallisesti käytössä, että isoja teitä piti hyödyntää suhteellisen paljon.


Näytä Etelän Pystymettä 2011 suuremmalla kartalla



Itse Pystis tapahtumasta en sen enempää tiedä.Sen verran tiedän nyt, että tapahtumalla on n. 30-vuotinen historia ja tunnelma on melkoisen rento, vaikka puitteet näyttävätkin kertausharjoitusten leiripaikalta. Tällä kertaa paikkana oli Lopella kangasmaisessa maastossa harvennushakkuun kokenut metsäkaistale, joka tarjosi yöpyjille tunnelmallisen miljöön. Antaa kuvien puhua puolestaan.

















Ajokalustossa oli monia helmiä, mutta päälimmäisenä mieleen jäi "ihastuttava romukasa" sivuvaunuineen ja grilliperävaunuineen. Vaikka ulkonäkö oli karuakin karumpi, niin koneen käynti oli sametinpehmeää ilman kilkatusta ja kalkatusta. Ja toi ilmajäähdytetty G/S Bemari herättää aina tunteita, sellanen pitäs löytää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti